ODRŽAN IX. SASTANAK GRUPE ZAINTERSINRANIH STRANA PREGOGRANIČNOG PODRUČJA KRŠ

ODRŽAN IX. SASTANAK GRUPE ZAINTERSINRANIH STRANA PREGOGRANIČNOG PODRUČJA KRŠ

Danas je Općina Ravno bila domaćin IX. sastanka Grupe zainteresiranih strana prekograničnog područja “Krš“,  u organizaciji Standnding Working Group. Sastanak je bio posvećen prezentaciji projekta Podrška ekonomskoj diverzifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Europi (SEDRA).

Na sastanku je prezenirana planirana grant shema koja podržava razvitak turističkih i poljoprivrednih gospodarstava u prekograničnim područjima „ Krš “, Drina-Tara“ i Drina-Sava“ s ciljem stvaranja dodane vrijednosti, za generiranje prihoda, stvaranje novih radnih mjesta i valorizaciji lokalnih prirodnih resursa na ekološki, socijalno i kulturno održiv način. Posebna pažnja se posvetila uključivanju žena i mladih u prekograničnim područjima.

Prezentiran je i poziv za podršku manifestacijama i planirane obuke u sklopu projekta. S nazočnim gospodarstvenicima i predstavnicima udruga iz turističkog i agrobiznis sektora analizirali su se dostavljeni upitnici kao i obučavanje za planiranje, organizaciju i implementaciju aktivnosti “ljudi-ljudima” (podrška regionalnim manifestacijama).

Objavi komentar

%d blogeri kao ovaj: